Élő Történelem: Az Egri Vár Ostroma VR 3D-ben

Feladat

Itt, a VR Storm Studio-nál új szintre emeljük a történelem megismerését és átélést. Feladatunk az volt, hogy valósághű élményekkel juttassuk el az Egri vár látogatóit a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményéhez, az Egri vár ostromához. Kihívásunk része volt, hogy rengeteg kutatómunkát igényelt a korabeli törökök, magyarok és az Egri vár történetének alapos kutatása, hogy hiteles és részletgazdag élményeket kínáljunk a felhasználóknak.

A HASZNÁLT TECHNOLÓGIÁK

Ami a fejlesztést illeti a legmodernebb technológiával, a Blender használatával olyan élethű csatajelenet megalkotására törekedtünk, amely a múltba repít vissza minket egyenesen az Egri Vár ostromának időszakába. A fentebb említett Blender egy nagyon sokoldalú modellező és animációs szoftver amit elsősorban 3D-s grafikák, animációk, vizuális effektek és játékok létrehozására használunk. Így egy 3D render videóban élvezhető csatajelenetet és különleges mini játékot alkottunk meg Ügyfelünk kérésére csapatunkkal.

Megoldásunk

A projekt kivitelezését két részre bontottuk. Az első fázisban a Quest segítségével sétálhatunk és fedezhetjük fel az Egri vár ostromának világát. Különböző megállókkal gazdagítottuk a sétát, melyben a körülöttünk lévő valóságot kombináljuk a virtuális világgal, hogy a látogató valóban részese lehessen ennek a történelmi eseménynek.

A kivitelezés második pontjaként létrehoztuk egy külön termet, amelyben a PCVR állomások kialakítására törekedtünk és ezáltal élethű mini játékot + videó élményt alkottunk meg így teljes mértékben belemerülhetünk a történelem vérpezsdítő pillanataiba.

A korhű fegyverek és harci eszközök megjelenítésével egyedülálló élményt hoztunk létre. Az ostromot testközelből átélhetjük, miközben részt vehetünk az íjászatban vagy akár a szurok öntésében a törökök ellen. Mindennek úgy lehetünk részesei, mintha valóban az események között lennénk. Ezen élmények segítségével, az Egri Vár izgalmas pillanatait eleveníthetjük fel és élhetjük át újra.

Munkánk során az Egri Vár ostromának egyedülálló világát igyekeztünk megteremteni mindezt digitális keretek között valósághű élményeket nyújtva úgy, hogy a történelem szinte testközelből elevenedjen meg!

A VR Storm Studio elkötelezett amellett, hogy élménygazdag és valósághű tartalmakat nyújtson Ügyfelei számára. Ennek következtében a csatolt videóban szeretnénk bemutatni, hogy mennyi kutatómunkát és odafigyelést fektettünk be azért, hogy hiteles és részletgazdag élményeket nyújtsunk.