Új perspektívák: Hogyan alakította át a VR technológia a STILL értékesítési csatornáját

Megrendelő

STILL GmbH

Rövid VR élmény alkotása, amivel játékos formában bemutathaA STILL egy elismert prémium márka, amely kiemelkedik az innováció terén, és megbízható partnerként áll ügyfelei rendelkezésére. 2006 óta része a KION csoportnak, amely Európa kiemelkedő targonca- és raktárberendezés-gyártója a legmagasabb eladási darabszámok alapján. Vezető targonca gyártókén kiemelten fontos számukra a legmondernebb technologiák használata.

Feladat

Egyre nagyobb kihívást jelent a vállalkozások számára, hogy a kiállításokon jelen legyenek és bemutassák termékeiket vagy szolgáltatásaikat a széles közönségnek. Ügyfelünk számára azonban egy sajátos probléma merült fel: hogyan csökkentsék a targonca bérlésével, szállításával és üzemeltetésével járó több tízezer eurós költségeket, miközben a logisztikai igényeket is kielégítik.

Az ügyfelünknek olyan innovatív megoldást szerettünk volna nyújtani, amely nem csak költséghatékony, hanem könnyen kezelhető is. A cél az volt, hogy egy kompakt, hordozható targonca szimulátort hozzunk létre, amely egyszerűen szállítható, és bárki könnyedén használhatja – akár egy gyermek is.

Megoldásunk

Két ütemre bontottuk a ránk bízott feladatot. Első ütemben megalkottunk egy virtuális showroom-ot, melyben a Quest limitációi ellenére sikerült létrehoznunk egy fotorealisztikus körbejárható targoncát. Második lépésént egy targonca minijáték került tervezésre, amelynél a rakodóhelyről 3-ból 2 dobozt kell sikeresen a polcra helyezni. Nehezítésként szolgál ugyan az 5 perc időlimit, illetve az összetörő dobozok, ha ütközünk valamivel. Az élethű targonca megalkotása és a fizikai szimulációk mellett célunk volt a magas minőség megtartása.

A szimulátor innovatív vezérlőrendszere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valósághűen tapasztalják meg a targonca vezetését, anélkül, hogy az eseményekre és a környezetre veszélyt jelentene. Az intuitív kezelőfelületnek köszönhetően, a szimulátor egyszerűen testreszabható, így könnyedén alkalmazkodik különböző környezetekhez és felhasználókhoz, így a létrejött projekt a flexibilitásából fakadóan könnyen és költséghatékonyan továbbfejleszthető, amennyiben az Ügyfél igényt tart rá.

Eredményünk

Az innováció és a problémamegoldás iránti elkötelezettségünknek köszönhetően sikerült egy olyan megoldást létrehoznunk, amely nem csak effektív és költséghatékony, de figyelemre méltó és könnyen kezelhető is. A kompakt, hordozható targonca szimulátorral az ügyfeleink most már magabiztosan léphetnek fel a kiállításokon, és elbűvölhetik a közönséget egy új dimenzióval a targonca vezetésében. Az ilyen egyedi megoldások teszik lehetővé, hogy partnereinkkel együtt továbbra is vezető szerepet töltsünk be az innováció terén a jövőben is.