Szoftver.hu interjú

Cikket írt rólunk a Szoftver.hu

Takács Péter, a VR Storm Studio CEO-ja nyilatkozott az online lap megkeresésére. A cikkben részletesen kifejtésre kerülnek az alábbiak:

Takács Péter rámutat, hogy a VR piac nem növekszik olyan dinamikusan a nem üzleti (B2C) szektorban, ahogy korábban várták. Azonban az üzleti (B2B) szektorban sokkal kedvezőbbek a kilátások. A cégek számára a VR alkalmazások hatékonyabb és skálázható megoldást kínálnak, például a gyorsabb oktatás és hatékonyságnövelés terén. Az oktatási területen például a VR szimulációk jelentős előrelépést eredményeznek, lehetővé téve az orvosi beavatkozások vagy tűzvédelmi helyzetek gyakorlását virtuális környezetben.

A cikk említi, hogy a VR fejlesztő cégek a B2B irányába mozdulnak el, olyan megoldásokat fejlesztve, amelyek költségmegtakarítást és minőségjavulást hoznak az üzleti felhasználók számára. Emellett felvázolja a B2B2C modellek lehetőségét is, ahol a VR élményeket üzemeltető cégek kínálják rendezvényeken vagy kiállításokon keresztül, lehetőséget teremtve a tartalmak közvetlen monetizálására és hatékony marketingre.

Összességében a cikk arra mutat rá, hogy bár a VR piac lassabb növekedése meglehetősen egyértelmű, a B2B megoldások, az oktatás és a B2B2C modellek kiváló lehetőségeket nyújtanak a VR fejlesztő cégek számára. Az üzleti területeken való hatékonyság növelése és a minőségi élmények fokozása hosszú távon elősegíthetik a VR technológia szélesebb körű elfogadását és elterjedését.