Oltási technikák elsajátítása VR környezetben

Megrendelő

Safety1 Oktató és Tanácsadó Kft.

Miért épp a VR?

A hagyományos eszközhasználat és szimulációs gyakorlatok költségesek és korlátozottak lehetnek. A tűzvédelmi oktatás az egyik kulcsfontosságú terület, ahol a gyakorlati tapasztalatok nélkülözhetetlenek, de hogyan érhetnénk el mindezt egy költséghatékony és eredményes módon? Emellett olyan megoldásra is szükség van, ami a fiatalabb korosztályt is bevonja, és lehetővé teszi számukra, hogy interaktív módon tanuljanak.

Megoldásunk

Célünk egy olyan innovatív megoldás kifejlesztése, amely lehetővé teszi a tűzvédelmi gyakorlatok szimulálását egy olyan eszközön keresztül mint az Oculus Quest 2-n keresztül. Valósághű tűzvédelmi szituációkat alkottunk meg, ahol tényleges tűzoltó eszközöket kell használni és megfelelő technikával oltani a különböző tűztípusokat.

Erre szituációs gyakorlatokat hoztunk létre. Az alkalmazás számos tűztípust szimulál, mint például gépjármű oltás, elektromos tűz, raklap tűz stb. Mindezek a munka során előforduló tűztípusok különféle szituációit foglalják magukban, hogy a felhasználók valós helyzeteket tapasztalhassanak meg.

A tűz oltásának különböző technikái is részei a gyakorlatnak. A porral, vízzel, co2-vel, li-ion oltóval és habbal való oltás különféle lehetőségeket nyújt a gyakorlatok elsajátítására. Így a felhasználók kipróbálhatják és megtapasztalhatják, melyik oltási módszer a leghatékonyabb adott helyzetben.

Eredményünk

Bízunk benne, hogy az innovatív tűzvédelmi megoldásunk később sok emberi életet menthet meg. Hisszük, hogy fejlesztésünk a költséghatékony és eredményes interaktív tűzvédelmi oktatás új korszakát nyitja meg!